Site menu:

Sidste nyt

Mit første forudbestilte maleri blev døbt elefantasy og kan ses øverst på siden

Alle billederne under galleri er nu med priser

Sidst opdateret

13. august 2012

Biografi

 

I 10. klasse er det kotume, at klassen får besøg af en erhvervsvejleder til at hjælpe de unge mennesker på vej med råd og vejledning i deres valg af erhverv. Det fik Kirsten også, - og var ved at drive den stakkels mand til vanvid ved at afvise alt, hvad han foreslog. Til slut kastede han udmattet en brochure foran hende med søfartsuddannelser. Det blev hendes skæbne, -det var lige hende! Så efter et ophold på Viborg Gymnastikhøjskole startede hun på Kogtved Søfartsskole på kokkelinjen. Det blev til mange år på søen, - først på Olau-Line's skib mellem Holland og England. Her fik hun sammen med sin daværende mand også deres egen restaurant.
Efter mange år i udlandet vendte hun hjem til Danmark og fik job som kok på danske restauranter. Men med alderen bliver alt det aftenarbejde bare for meget. Kirsten fik nu tilbudt at blive kantineleder, - fri aften og weekend. Det var et godt bytte, - nu blev der også mulighed for at få en drøm opfyldt, - nemlig at undervise på AOF i finere madlavning ved siden af. Det var her ideen med maleriet startede.
En af kursusdeltagerne anbefalede varmt Helnæs Kunsthøjskole, og hos
Kirsten er der ikke langt fra tanke til handling. Her startede hun i ferien 2007 med at male i olie. Det er jo i en ret sen alder at begynde med noget så anderledes, men det var inspirerende, og til alles overraskelse- ikke mindst hendes egen- var det lige hende. Det kom der et par sjove billeder ud af, det første var ganske vist inspireret af fortiden i køkkenet, - nemlig en mørbrad og en stegegaffel!! Men der kom mange gode billeder senere. Året efter var det på en malerferie i Bulgarien at hun fik inspiration til at forsøge andre teknikker, bl.a.akrylmaling og arkitektur.
Tilbage på arbejde tilbød firmaets leder, at hun som en fødselsdagsgave
måtte udstille i kantinen. Det blev til flere mindre udstillinger.